COVID-19: Vaccineren en DMD

Het coronavirus, ook wel ook wel SARS-CoV-2 genoemd, is een nieuw virus. Hiervoor is helaas nog geen vaccinatie beschikbaar. Dit betekend dat de mens niet goed beschermt is tegen deze infectieziekte.

Bij jongens met Duchenne, waarbij uiteindelijk de ademhalingsspieren verzwakken, is het belangrijk om beschermt te zijn tegen virussen en bacteriën. Vanuit de zorgrichtlijnen voor Duchenne is dan ook de aanbeveling om goed gevaccineerd te zijn voor de infecties waar momenteel wel een vaccin voor is.  In Nederland gaat het op dit moment om de jaarlijkse griepvaccinatie. Vaccinatie tegen pneumococcen zit sinds 2006 in het Rijksvaccinatieprogramma en wordt gegeven bij 3, 5 en 11 maanden. Of deze vaccinatie ook zinvol is bij oudere patiënten met Duchenne is onderdeel van overleg bij de invoer van de herzien Duchenne richtlijn in Nederland.

Bent u patiënt of mantelzorger en heeft u een vraag?

Staat uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Stel deze vraag dan aan de specialisten van het expertisecentrum via het contactformulier. Zij helpen u graag.
Stel een vraag
Is er een spoedgeval? Wat te doen bij spoed