Onderzoek naar viltolarsen bij jongens met Duchenne
Duchenne Lopend onderzoek, deelname, niet (meer) mogelijk

Onderzoek naar viltolarsen bij jongens met Duchenne

Dit is een fase 3 studie bij lopende jongens met Duchenne spierdystrofie, 4 tot en met 7 jaar oud, waarbij de effectiviteit en veiligheid van viltolarsen onderzocht en vergeleken wordt met een placebo. Een placebo is een middel zonder werkzame stof, een ‘nepmiddel’.

Achtergrond

Viltolarsen behoort tot de exon skip therapieën voor Duchenne patiënten en is gericht op het skippen van exon 53 van dystrofine. Het doel van deze exon skip therapie is om te zorgen dat de spieren een weliswaar korter, maar functioneel dystrofine eiwit kunnen produceren. De deelnemende Duchenne patiënten krijgen wekelijks, gedurende maximaal 48 weken, intraveneuze infusies met viltolarsen of een placebo middel.

Meer informatie over exon skippen vindt u hier

Huidige status

Dit onderzoek wordt uitgevoerd in ongeveer 11 landen wereldwijd. Ook vanuit het Duchenne Centrum (Radboudumc en LUMC) wordt deze studie uitgevoerd. Doel is 74 jongens met Duchenne te includeren. Na afloop van de 48 weken krijgen de deelnemers de mogelijkheid het middel te blijven gebruiken. Dit is eerst nog als onderzoek waarbij ook extra metingen worden gedaan, maar daarna via een compassionate use programma..

Meer informatie

https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04060199

 

Financiering door: NS Pharma inc

Betrokken Nederlandse Centra: Leids Universitair Medisch Centrum in Leiden en Radboudumc in Nijmegen

Einddatum: Afhankelijk van hoeveel mensen er wereldwijd meedoen

Blijf op de hoogte van het onderzoek

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Is er een spoedgeval? Wat te doen bij spoed