Grand Canyon studie: EDG-5506 bij Becker spierdystrofie
Becker Lopend onderzoek, deelname mogelijk

Grand Canyon studie: EDG-5506 bij Becker spierdystrofie

Het Grand Canyon-onderzoek betreft een fase 3-studie met als doel het leveren van bewijs voor de veiligheid en effectiviteit van EDG-5506 na een behandelperiode van 18 maanden. Dit onderzoek volgt op de eerdere Canyon-studie en biedt de mogelijkheid voor deelname van 120 volwassenen met BMD wereldwijd.

Achtergrond

EDG-5506 is een experimenteel middel voor BMD, wat betekent dat het nog niet is goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) of een andere regelgevende instantie. Het doel van EDG-5506 is het verminderen van het gebruik van snelle spiervezels en het tegengaan van spierafbraak bij BMD. Dit beperken van spierschade zou de ziekteprogressie van BMD kunnen helpen veranderen. De deelnemers krijgen dagelijks een tablet toegewezen via loting, waarbij EDG-5506 wordt vergeleken met een placebo, een niet-werkzaam ‘nepmiddel’.

Huidige status

Dit wereldwijde onderzoek wordt momenteel uitgevoerd in verschillende landen, waarbij gestreefd wordt naar de deelname van 120 volwassenen met BMD. In Nederland kunnen mannen met BMD van 18 jaar en ouder deelnemen aan het onderzoek, dat plaatsvindt in het LUMC.

Meer informatie en deelnemen

Om te kunnen deelnemen aan dit onderzoek zijn criteria opgesteld. Als u meer wilt weten over dit onderzoek of benieuwd bent of u mogelijk in aanmerking komt om deel te nemen, neem dan contact op door onderstaand contact formulier in te vullen.

Interesse in deelname aan dit onderzoek?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

https://classic.clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT05291091

 

 

Financiering door: Edgewise

Betrokken Nederlandse Centra: Leids Universitair Medisch Centrum

 

Blijf op de hoogte van het onderzoek

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Is er een spoedgeval? Wat te doen bij spoed