Welke ziekteverschijnselen en klachten horen bij Becker?
Becker

Welke ziekteverschijnselen en klachten horen bij Becker?

De symptomen bij Becker spierdystrofie wisselen sterk per patiënt. Bij sommige jongens zijn de symptomen en het verloop van de ziekte bijna hetzelfde als bij Duchenne. Aan de andere kant zijn er ook mannen die pas op latere leeftijd last krijgen van de ziekte en alleen kramp in de spieren hebben na inspanning.

Een deel van de patiënten heeft op latere leeftijd een rolstoel nodig, soms alleen voor langere afstanden, maar soms ook permanent. Bij oudere patiënten met Becker spierdystrofie kan ook de ademhalingskracht verminderd zijn. Er zijn toenemend aanwijzingen in de recente literatuur dat bij Becker spierdystrofie er een verhoogde kans is op leer- en gedragsproblemen bij normale verstandelijke mogelijkheden.

Het eiwit dystrofine speelt ook een belangrijke rol in de spieren van het hart. De functie van het hart kan dan ook verminderen gedurende het leven van iemand met Becker. De ernst van de spierzwakte en die van de hartfunctie lijken niet altijd samen te gaan. Soms geeft de verminderde hartfunctie zelfs de eerste symptomen van de ziekte. Om de pompfunctie van het hart te ondersteunen kunnen medicijnen nodig zijn. Daarnaast kan het hartritme verstoord raken.

Bent u patiënt of mantelzorger en heeft u een vraag?

Staat uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Stel deze vraag dan aan de specialisten van het expertisecentrum via het contactformulier. Zij helpen u graag.
Stel een vraag
Is er een spoedgeval? Wat te doen bij spoed