Welke behandeling bestaat er voor Becker?
Becker

Welke behandeling bestaat er voor Becker?

Becker spierdystrofie is nog niet te genezen, maar met een goede behandeling van de hartfunctie kunnen we wel de kwaliteit van leven en de prognose sterk verbeteren.

Over het algemeen worden er geen corticosteroïden voorgeschreven tenzij de ziekte zeer ernstig is en al op jonge leeftijd begint.

Als de hartfunctie minder wordt, kan de cardioloog medicatie voorschrijven om de hartfunctie te ondersteunen. Bij hartritmeproblemen kan een Implanteerbare Cardioverter Defibrillator (ICD) worden geplaatst.

Als u moeite krijgt met ademen, zorgen we voor ondersteuning. Dit doen we in nauwe samenwerking met de centra voor thuisbeademing (CTB). Het CTB kan aanleren het hoesten makkelijker te maken (airstacken) en zorgen voor beademingsapparatuur in huis. Gebruik van een beademingsapparaat in de nachtelijke uren leidt tot minder infecties en een betere conditie.

Bij Becker spierdystrofie is het belangrijk om de beschikbare spierfunctie zo goed mogelijk te gebruiken. Dit om het verkorten van spieren en gewrichten tegen te gaan. De fysiotherapeut controleert de spierfunctie jaarlijks tijdens het multidisciplinaire spreekuur en kan zo nodig samen met de fysiotherapeut in uw eigen regio de behandeling afstemmen.

Bent u patiënt of mantelzorger en heeft u een vraag?

Staat uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Stel deze vraag dan aan de specialisten van het expertisecentrum via het contactformulier. Zij helpen u graag.
Stel een vraag
Is er een spoedgeval? Wat te doen bij spoed