De handen ineen om gezamenlijk te blijven bewegen.

Het vaccineren is begonnen en geeft hoop. Maar de komende maanden blijft nog een lastige tijd. Toch is het belangrijk om, juist op momenten zoals deze, in beweging te blijven!

Hoe kunnen we jongens en mannen met Duchenne of Becker motiveren te blijven bewegen? Tijdens de lockdown bood Spieren voor Spieren haar hulp aan. De ambassadeurs van Spieren voor Spieren herkenden als geen ander dat gemotiveerd blijven in deze tijd alles behalve makkelijk is. Zij hadden een leuke oplossing voor onze uitdaging. Samen met het Duchenne Centrum Nederland hebben zij een inspirerend motivatieprogramma gemaakt met allemaal praktische tips.

Check hieronder de Top Tips voor Top Jongens en Mannen. Doel: Het jou een beetje makkelijker te maken om thuis gemotiveerd te blijven om te bewegen! Zie ook ons artikel ‘adviezen rondom Duchenne en fysiotherapie & beweging‘.

Graag horen wij wat jullie van deze tips vonden en hoe jullie deze gebruikt hebben. Stuur je reactie (leeftijd, Duchenne of Becker) naar info@duchennecentrum.nl. Filmpje is leuk, maar hoeft niet. Heb jij zelf nog een tip, laat het ons ook weten. Wij zullen jullie reacties delen: laat je motiveren en motiveer een ander. Gezamenlijk komen we verder!

Top Tips voor Top Jongens en Mannen

Tip 8 van Menno van der Holst is opgenomen in de zomer periode, maar nog steeds erg bruikbaar. Het gaat erom dat je blijft bewegen in deze lockdown, maar ook zeker na de lockdown als de zon weer gaat schijnen.

Blijf bewegen binnen jou mogelijkheden, dan ben je een echte ‘Duchenne Hero’!

Dank

Namens Duchenne Centrum Nederland dank aan de (voormalige) topsporters en ambassadeurs van Spieren vor Spieren voor hun bijdrage. Topsporters en jongens en mannen met Duchenne of Becker  hebben meer gemeen dan je denkt. Zij leveren beiden een strijd, waarbij het uiterste van hun lichaam en spieren bevraagd wordt. Topsporters om op het hoogste niveau te kunnen presteren, jongens en mannen met Duchenne of Becker om zolang mogelijk fysiek te kunnen blijven functioneren. Hartverwarmend dat deze topsporters hun schat aan kennis en ervaring willen delen om ‘onze’ jongens en mannen te motiveren om achteruitgang van conditie en kracht te voorkomen.

 

Bent u patiënt of mantelzorger en heeft u een vraag?

Staat uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Stel deze vraag dan aan de specialisten van het expertisecentrum via het contactformulier. Zij helpen u graag.
Stel een vraag
Is er een spoedgeval? Wat te doen bij spoed